28 Ekim 1990 Pazar

11.1 İSMAİL AĞA SÜLALESİ TANIŞMA ÇAYI

Ben, dedem Hüseyin Mazhar beyin başlattığı, Üveis (Maskar) dayımın sürdürdüğü ve ağabeyim Dr. Oktay C. Akkent ile İnş.Y. Müh. Üstün Artuç'un birlikte hazırladıkları şecereyi esas alarak anılarımı yazdım.

Dr. Oktay C. Akkent de, bu şecereye göre  22 Kasım 1981 Pazar günü saat 14.30 - 17.00 arası  Kasımpaşa Subay Orduevi'nde  "İsmail Ağa Sülalesi Tanışma Çayı" tertipledi.

Program şöyleydi:
1. Atatürk, şehitlerimiz, ve ailemizin ölüleri için  bir dakikalık saygı duruşu.
2. Açış konuşması (Dr. Oktay Cumhur Akkent).
3. Aile şecereleri hakkında genel konuşma.
4. "İsmail Ağa" aile şeceresinin takdimi ve yorumu.
5. Aile fertlerinin tanıtılması
6. Geçmiş aile büyüklerinin biyografileri.
7. Aile biyografi broşürünün hazırlanması için anket formunun dağıtılması.
8. Aileden arzu edenlerin konuşmaları.
9. Dilekler.

O gün orada iki eksiğimizle 276 kişiydik. Çünkü Büyükelçi Tugay Özçeri, görevi gereği Paris'teydi,  Murat Akkent ise Amerika'da tahsilde.

Ağabeyim, önce Leyla (Maskar) yengeme, Üveis (Maskar) dayımın başarısındaki katkılarından dolayı gümüş bir plaket takdim etti.

Sonra herkes hakkında kısa bilgi verdi.

Gelenlerin tümü birlikte olmaktan, birbirlerini tanımaktan memnun ayrıldı. Hatta bunun tekrarını istediler. Ama ne yazık ki bu gerçekleşemedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder